Over

Over Erik van Altena

In 1956 ben ik geboren in Amsterdam, maar sinds 1998 woon én werk ik in het Friese Twijzel. Na het afronden van mijn studie geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam, werk ik sinds 1987 als arts in de psychiatrie.

Voordat mijn eigen praktijk aan huis ben gestart, heb ik oa. twaalf jaar lang gewerkt op gesloten psychiatrische afdelingen. Door de jaren heen heb ik ruime ervaring opgedaan in psychiatrische klinieken en langdurig gewerkt met ernstige psychiatrische patiënten, maar ook met groepen in centra voor deeltijdbehandelingen. Ook heb ik ruime ervaring in de forensische psychiatrie (waaronder bij de van der Hoevekliniek in Utrecht) en heb ik bij verschillende crisisdiensten en ambulant/poliklinieken bij GGZ-instellingen gewerkt. 

In de afgelopen jaren heb ik me gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van oa. stemmingsstoornissen (depressie), bipolaire stoornissen, angststoornissen (waaronder posttraumatische stressstoornis), AD(H)D, obsessief- compulsieve stoornissen, persoonlijkheidsstoornissen, slaapstoornissen en verslavingen.

Scroll naar boven